Valikko Sulje

Sovittelukokemuksia

Mirva Salosen sovitteluihin osallistuneiden kokemuksia:

Lakimiestausta yhdistettynä työyhteisötilanteiden sovitteluun oli juuri se mitä tarvitsimme.

Oli sopivasti tunteiden käsittelyä, teoriaa, työlainsäädännöllistä tietoa sekä kokemusta.

Erittäin hyödyllinen minulle ja ilmeisesti lopulta myös tiimille.

Alkuinfo oli erittäin hyvä; asiallinen, teoriapitoinen ja rauhoittava. Tilanne oli erittäin tulenarka, ja tuntui että alkuinfossa asiaan sai perspektiiviä ja uskoa että kaikki järjestyy.

Henkilökohtainen haastattelu oli itselleni erittäin tärkeä ja koin saavani siitä paljon apua jo siksikin, että pystyin puhumaan kaikista asioista suoraan ja kertomaan tapahtumista avoimesti. Se olisi voinut olla jo aikaisemminkin, mutta hyvä että se järjestyi nyt. Yhteinen lopetustapaaminen oli hedelmällinen ja todella tärkeä sekin uudelleenrakentamisen kannalta. Ensimmäistä kertaa puhuimme tapahtumista avoimesti ja kaikki saivat kertoa tunteensa, tämä oli erittäin tärkeää. Hyvä että tämä lopetustapaaminen järjestettiin tällä porukalla, tämä auttoi itseäni ainakin vielä käsittelemään tapahtunutta.

Työyhteisömme oppi tästä prosessista varmasti paljon, ja nyt on hyvä lähteä rakentamaan parempaa tulevaisuutta yhdessä. Kaikki ovat varmasti herkempiä tulevaisuudessa reagoimaan ongelmatilanteisiin ja ”huonoon” käytökseen, emmekö ole jatkossa enää epätoivottavan käyttäytymisen mahdollistajia. Olo on helpottunut, mutta melko väsynyt joten toipumiseen menee tovi. Itselleni tämä on ollut korkeakoulu tunteidenhallintaan sekä siihen, miten selviytyä kriisistä.

Hyvin fasilitoitua keskustelua, todennäköisesti kaikki saivat olennaiset asiat tuotua esille.

Oikein asiantunteva ja hyvin vedetty sessio. Ei tullut missään vaiheessa olo että olisi puhunut ulkopuoliselle vaan rakentavassa mielessä hyvä sessio.

Mirvan tyyli on hyvä. Neutraali, rauhallinen, helposti lähestyttävä.

Oikein hyvä ohjaustyyli. Hyvä, opastava ja sympaattinen tyyli. Välitön ja osallistuva tyyli sopi todella hyvin loppupalaveriin, mutta ensimmäinen meni liikaa teorian ja presentaation katsomiseksi (oli ehkä pakkokin?)

Erittäin hyvä tyyli; rauhallinen, asiallinen ja ihmisläheinen. Lakimiestaustasi yhdistettynä työyhteisötilanteiden sovitteluun oli juuri se mitä tarvittiinkin. Sopivasti niin teoriaa, tunteiden käsittelyä kuin työlainsäädännöllistä tietoa sekä kokemusta. Kiitos paljon avustasi!